Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z czarnej porzeczki

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czarne 2 kg
cukier 800 g
galaretka wiśniowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z czarnej porzeczki

Owoce umyć, usunąć szypułki, zasypać cukrem. Odstawić na całą noc. Następnie gotować na małym ogniu ok. 1,5 godz. Odstawić na całą noc. Następnego dnia wsypać galaretkę i gotować jeszcze przez godzinę, często mieszając. Konfiturę przełożyć do słoiczków, szczelnie zakręcić i odstawić do góry dnem do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 03.03.2014 09:53
Kiedyś nie znosiłam czarnej porzeczki- potem mi się odmieniło i teraz ją uwielbiam
Alex_M 02.03.2014 20:27
ciekawy pomysł z tą galaretką :)
Sroczka 02.03.2014 20:17
Ale ta konfitura pysznie się zapowiada.
adelajda 02.03.2014 19:59
lubię bardzo domowe konfitury :)
Monia 02.03.2014 19:54
Uwielbiam konfitury :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak