Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z bananów z rumem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rum 150 g
cukier 200 g
woda 100 g
sok z cytryny 1
banan 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z bananów z rumem

Kroki postępowania

1
Wodę z cukrem zagotowujemy. W tym czasie przygotowujemy banany, blenderujemy je. Wyciskamy sok z 1 cytryny. Po zagotowaniu wody dodajemy banany i sok z cytryny i gotujemy na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając około 20 minut.
Krok 1 - Konfitura z bananów z rumem foto
2
Po tym czasie dodajemy rum i gotujemy na wolnym ogniu 10 minut ciągle mieszając. Gotową konfiturę przekładamy do słoiczków.
Krok 2 - Konfitura z bananów z rumem foto
3
Smacznego :)
Krok 3 - Konfitura z bananów z rumem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 01.08.2013 21:38
wtedy użyłam białego :)
Klausia 01.08.2013 17:52
Kasiu jaki rum użyłaś ciemny czy biały? :) Zjadłabym takie coś :)
Cukiereczek13 06.09.2012 23:53
Jest pyszne :) dzi?kuje za gratulacj? :)
Renata22 06.09.2012 22:04
To musi by? pyszne! Gratuluj? wyró?nienia! ;)
PaniMISIOWA 21.08.2012 20:07
ciekawa
elficzna 19.08.2012 12:12
to jest bardzo ciekawy przepis, na pewno spróbuję
Karolina46 17.08.2012 22:34
mmm
wiola333 11.08.2012 21:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak