Konfitura z bananów z rumem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rum

    150 g
  • cukier

    200 g
  • woda

    100 g
  • sok z cytryny

    1
  • banan

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Konfitura z bananów z rumem foto
Wodę z cukrem zagotowujemy. W tym czasie przygotowujemy banany, blenderujemy je. Wyciskamy sok z 1 cytryny. Po zagotowaniu wody dodajemy banany i sok z cytryny i gotujemy na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając około 20 minut.
Krok 2 - Konfitura z bananów z rumem foto
Po tym czasie dodajemy rum i gotujemy na wolnym ogniu 10 minut ciągle mieszając. Gotową konfiturę przekładamy do słoiczków.
Krok 3 - Konfitura z bananów z rumem foto
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cukiereczek13 01.08.2013 21:38
wtedy użyłam białego :)
Klausia 01.08.2013 17:52
Kasiu jaki rum użyłaś ciemny czy biały? :) Zjadłabym takie coś :)
Cukiereczek13 06.09.2012 23:53
Jest pyszne :) dzi?kuje za gratulacj? :)
Renata22 06.09.2012 22:04
To musi by? pyszne! Gratuluj? wyró?nienia! ;)
PaniMISIOWA 21.08.2012 20:07
ciekawa
elficzna 19.08.2012 12:12
to jest bardzo ciekawy przepis, na pewno spróbuję
Karolina46 17.08.2012 22:34
mmm
wiola333 11.08.2012 21:16
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat