Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z bananów do słoików

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 1 1/2 kg/obrany
żelfix 1 1/2 opakowania 2:1
woda 1/3 szklanki
miód prawdziwy 3 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z bananów do słoików

Wykonanie:
Banany obrać, rozdrobnić widelcem, włożyć do rondelka, wlać wodę, dodać sok z cytryny, żelfix, wymieszać i zagotować. Dodać miód, cynamon i smażyć na wolnym ogniu do gęstości konfitury. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 10 minut. Po czym obrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna 04.10.2023 18:24
Czy można zrobić taką konfiture z sama cytryna i zelfixem?
Doradca Smaku 05.10.2023 09:16
Spróbuj przepisu na konfiturę z cytryn: https://www.doradcasmaku.pl/przepis-konfitura-z-cytryn-216566
dodi 09.08.2016 21:26
musi być pyszne
Alex_M 09.08.2016 20:15
bardzo ciekawe :)
Aleksandra/Olcia 09.08.2016 17:31
ciekawy przepis
gosia56 09.08.2016 14:28
na pewno pyszna konfitura;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak