Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura winogronowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

winogrona 5 kg/białe
cukier 125 dag
Goździki całe Prymat 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura winogronowa

Wykonanie:
Bardzo dojrzałe winogrona oczyścić, zasypać cukrem i odstawić na sześć godzin. Następnie postawić na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści, po czym na mocnym ogniu gotować przez sześć minut I ostudzić. Wrzucić goździki i gotować powtórnie do zgęstnienia konfitury i jeżeli jest za słodka zakwasić kwaskiem cytrynowym pod koniec gotowania . Gorącą konfiturę przelać do wyparzonych gorących słoików, dobrze zakręcić przykrywkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 22.07.2015 22:43
nigdy nie robiłam przetworów z winogron,ciekawa jestem jak smakuje :)
ben-ka 22.07.2015 19:38
Ciekawe...może i ja się skuszę:)
jola91 22.07.2015 10:17
Zimą to najlepiej taką konfiturkę łyżką podjadać :D
bertpvd 22.07.2015 10:11
ciekawy przepis
Renataj 21.07.2015 22:42
Takiej konfiturki jeszcze nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak