Konfitura rabarbarowa z cynamonem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier brązowy

    700 g
  • Cynamon mielony Prymat

    1,5 łyżeczki
  • rabarbar

    1,2 (obrany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rabarbar pokroić w 1-2 cm plastry, zasypać cukrem i odstawić do następnego dnia.
Drugiego dnia wstawić na mały ogień i doprowadzić do wrzenia, gotować przez 5 minut. Odstawić i wystudzić, powtórzyć jeszcze raz. Po przestudzeniu wstawić na mały ogień trzeci raz, dodać cynamon i gotować do pożądanej konsystencji. Gorącą konfiturę rozlać do wyparzonych słoików, zakręcić i postawić do góry nogami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 17.10.2013 09:33
takiej nie jadłam musi wyjątkowo smakować .
Norgiusz 06.07.2013 09:12
mniammm super!
adelajda 03.07.2013 14:49
ja nigdy nie robiłam takiej konfitury, ciekawa jestem jak smakuje
Łucja 02.07.2013 21:58
dziękuję :)
mysza75 02.07.2013 15:36
Jaki fajny dżemik, gratulacje z wyróżnienia na doradcy :-)
Alex_M 30.06.2013 13:29
ja tez chce sprobowac :D
ONY_za_kare 29.06.2013 15:00
musisz mi dać spróbować :)
fotoviderek 29.06.2013 12:31
Dobrze taką mieć w zapasie :)
IwonaDD 29.06.2013 11:05
smaki lata zakonserwowane na zime w idealny sposób
Stenka 29.06.2013 06:45
jeszcze takiej nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat