Konfitura morelowa z limonką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele

    2 kg
  • cukier

    70 dag
  • limonka

    2 szt.
  • woda

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Morele obrać ze skórki, przepołowić i wyjąć pestki. Owoce pokroić w kostkę. W garnku zagotować cukier z wodą mineralną oraz sokiem wyciśniętym z limonek. Dodać pokrojone owoce i gotować na małym ogniu 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików. szczelnie zamknąć i postawić do góry dnem, aby wystygły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
elzbietar64 21.05.2012 22:51
wspaniałe połączenie
Marek6 22.09.2011 00:12
super
aguus 06.09.2011 13:30
Pysznie się prezentuje!
Gosia40 03.09.2011 19:28
Pyszności!
smakowita 28.08.2011 12:07
na pewno smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat