Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura malinowa z migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 75 dag
płatki migdałowe 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura malinowa z migdałami

Wykonanie:
Maliny dokładnie przebrać, opłukać, osączyć i zasypać cukrem i zostawić przez noc. Przełożyć do garnka i smażyć powoli około 30 minut. Płatki uprażyć na suchej patelni i wymieszać z konfiturą. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.06.2016 19:54
bardzo lubię
dodi 22.06.2016 12:13
musi być smaczna
Ola1young 22.06.2016 11:50
bardzo pyszna :)
Malinka 22.06.2016 10:51
Przepyszne, domowe przetwory!
Futka 22.06.2016 10:47
Przepyszna konfitura :D
KORAL 22.06.2016 10:20
Nasze smaki .....
Anna169Hosz 22.06.2016 10:08
Super pomysł!
Ewelina1991 22.06.2016 08:24
pyszna konfitura
Alex_M 22.06.2016 07:34
pyszniutka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak