Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura jabłkowa z żurawiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 1/2 kg
jabłka 1/2 kg
cukier 1 szkl
sok z cytryny 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura jabłkowa z żurawiną

Żurawinę należy przemrozić przed obróbką. Po rozmrożeniu zmiksować.
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę wycinając gniazda nasienne. Przełożyć do garnka, wlać sok z cytryny i podgrzewać na małym ogniu.
Gotować, aż jabłka będą miękkie, a następnie dodać zmiksowaną żurawinę i gotować ok 10 min. Całość zblendowałam, ale nie jest to konieczne. Bulgoczącą konfiturę przełożyć do słoiczków.
Jeżeli się nie zamkną należy jeszcze poddać je pasteryzacji. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.05.2016 11:38
śliczny kolor
krokus 15.05.2016 16:48
musi być pyszna
gosia56 15.05.2016 12:36
pyszna konfitura
Damiano
Damiano 15.05.2016 10:36
najlepsza domowa
pestka 15.05.2016 07:50
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak