Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura brzoskwiniowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 2 kg
cukier 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura brzoskwiniowa

Kroki postępowania

1
Brzoskwinie obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę.
Krok 1 - Konfitura brzoskwiniowa foto
2
Połowę brzoskwiń odkładamy, a drugą połowę mieszamy z cukrem i zagotowujemy. Smażymy około 40 minut stale mieszając. Następnie dodajemy drugą połowę brzoskwiń, smażymy około 30 minut.
Krok 2 - Konfitura brzoskwiniowa foto
3
Gorącą konfiturę przekładamy do wyparzonych słoików. Z tej porcji wychodzi 7-8 niewielkich słoiczków.
Krok 3 - Konfitura brzoskwiniowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 16.08.2013 07:43
proste i pyszne!
halina17 14.08.2013 20:33
Dobra konfitura.
kokoszka
kokoszka 14.08.2013 17:38
pycha konfitura
wiola333 14.08.2013 14:32
pyszne, daję smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak