kompot ze śliwek suszonych

kompot ze śliwek suszonych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone śliwki

    35 dag
  • cukier

    30 dag
  • skóka z cytryny

    1 szt
  • sk z cytryny

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kompot ze śliwek suszonych

śliwki umyć i namoczyć w przegotowanej wystudzonej wodzie w emaliowym naczyniu na 10 godzin po upływie tego czasu ugotować na wolnym ogniu w tej samej wodzie z dodatkiem cukru śliwek nie należy rozgotować po zdjęciu z ognia dodać sok z cytryny i niewielką ilość otartej lub suszonej skórki cytrynowej po czym wystudzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat