kompot ze śliwek suszonych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone śliwki

    35 dag
  • cukier

    30 dag
  • skóka z cytryny

    1 szt
  • sk z cytryny

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śliwki umyć i namoczyć w przegotowanej wystudzonej wodzie w emaliowym naczyniu na 10 godzin po upływie tego czasu ugotować na wolnym ogniu w tej samej wodzie z dodatkiem cukru śliwek nie należy rozgotować po zdjęciu z ognia dodać sok z cytryny i niewielką ilość otartej lub suszonej skórki cytrynowej po czym wystudzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat