Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z suszu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele suszone 5 dag
gruszki 5 dag
brzoskwinie 5 dag
cukru 6-7 dag
skórka z cytryny
wody 1/2 litra
cytrynka 1
jabłko winne 5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z suszu

Suszone owoce umyć dokładnie w letniej wodzie,zalać przegotowaną letnią wodą na 24 godz,na drugi dzień odcedzić. Z cukru,skórki i wody w której owoce się moczyły,ugotować syrop,dolewając,o ile potrzeba,wody. Dodać sok z cytryny. Całe lub rozdrobnione owoce dać do szklanek i zalać kompotem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 10.05.2013 19:08
na wigilie w sam raz
krystyna330 13.02.2013 11:43
super
gusia1000 03.01.2013 17:11
Lubie.
sylwiusia055 02.01.2013 20:08
podobny robię
Simeo 02.01.2013 19:36
moj ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak