Kompot z suszonych owoców

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szklanka
  • Goździki całe Prymat

    5 sztuk
  • skórka z cytryny

    1 sztuka
  • suszone śliwki

    150 gram
  • suszone morele

    150 gram
  • gruszki

    150 suszone
  • jabłka suszone

    150 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce dobrze myjemy i zalewamy na kilka godzin przegotowaną letnią wodą. Dodajemy cukier, goździki, skórkę cytrynową i gotujemy do czasu, aż owoce będą miękkie ( ok. 15 minut od zagotowania )

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tyska 13.11.2011 18:47
pyszne
Justyna Jussstiii 13.11.2011 13:14
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat