Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
truskawki 250 gram
woda 2 litry
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru

Rabarbar umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka, zasypać cukrem i gotować kilka minut aż rabarbar zmięknie. Dolać wodę i dodać truskawki i gotować ok. 15minut. Przecedzić i gorący wlać do słoików. Pozostawić pod kocem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 13.09.2015 06:32
Pyszny pomysł
mirosława4 12.09.2015 22:27
ja robię kompot z rabarbaru bez cukru , dopiero dosładzam po otworzeniu słoika a jeśli się zepsuje to mniejsza strata :)
Lucan 12.09.2015 21:15
bardzo ciekawy. Czy rabarbar zachowuje swoja kwaskowość przy takiej ilości cukru?
Róża1 12.09.2015 17:55
ciekawy pomysł !! nigdy nie robiłam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak