Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    1 kg
  • truskawki

    250 gram
  • woda

    2 litry
  • cukier

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rabarbar umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka, zasypać cukrem i gotować kilka minut aż rabarbar zmięknie. Dolać wodę i dodać truskawki i gotować ok. 15minut. Przecedzić i gorący wlać do słoików. Pozostawić pod kocem do wystygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

13.09.2015 06:32
Pyszny pomysł

mirosława4

12.09.2015 22:27
ja robię kompot z rabarbaru bez cukru , dopiero dosładzam po otworzeniu słoika a jeśli się zepsuje to mniejsza strata :)

Lucan

12.09.2015 21:15
bardzo ciekawy. Czy rabarbar zachowuje swoja kwaskowość przy takiej ilości cukru?

Róża1

12.09.2015 17:55
ciekawy pomysł !! nigdy nie robiłam :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat