Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
woda 3 l
cukier
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru

Rabarbar należy obrać ze skórki. Zrywamy wierzchnią skórkę i odcinamy liście jeśli takie znajdują się na łodygach rabarbaru.
Każdą łodygę rabarbaru kroimy w kawałki i bardzo dokładnie myjemy. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy do momentu, aż
rabarbar będzie miękki, niemalże się rozpadnie. Kompot przelewamy przez sitko. Dodajemy do ciepłego miód, aby się rozpuścił i dosładzamy cukrem.
Ilość cukru już zależy od tego, czy chcemy kwaskowy kompot, czy też bardziej słodki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.04.2014 00:18
Zawsze dobry.
Rafał3 26.05.2013 21:17
wyśmienite mniam mniam
Boska_Agatka 26.05.2013 21:12
pysznie pysznie .....polecam
Mona73 26.05.2013 21:01
dawno nie piłam tego kompotu
Megg 26.05.2013 20:39
pyszny kompocik do obiadku :)
Renata9 26.05.2013 20:25
uwielbiam taki kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak