Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    30 dkg
  • cukier

    3/4 szklanki
  • woda

    2 litry
  • kisiel truskawkowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rabarbar umyć, lekko obrać z wierzchnich włókien i pokroić w kostkę. Wrzucić do wody, dodać cukier i zagotować. Kisiel wymieszać dokładnie z 1/2 szklanki zimnej wody, zagęścić nim kompot. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kopiko1983

28.08.2011 20:15
Uwielbiam :)

smakowita

04.06.2011 20:24
Rewelacyjny napój

jogobella23

10.05.2011 10:02
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat