Kompot z czereśni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    2 kg
  • cukier

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte wiśnie włożyć do słoików, wsypać cukier, zalać gorącą wodą, zakręcić zakrętki. Owoce z wodą powinny być napełnione nie do pełnego słoika, pozostawić około3 cm. wolnej przestrzeni. Słoiki włożyć do garnka z wodą, zagotować, zmniejszyć płomień i pasteryzować około pół godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia/tubisiek 25.05.2013 12:09
też taki robię ;)
Łukasz15 04.10.2012 11:36
Pyszny deser
IlonaAlbertos 26.04.2012 23:29
Uwielbiam takie kompoty. Muszę mieć ich cały zapas na zimę.
Iwusia 26.04.2012 22:51
smakowity
Seba 09.04.2012 10:25
smaczny
madagaskar 17.11.2010 22:05
pycha
RenataZ-et 07.11.2010 23:30
Oczywiście miały być czereśnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat