Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOMPOT Z CZEREŚNI

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 2 kg
cukier 2 szklanki
woda 4 litry
Kwas cytrynowy Prymat 1 szt
Goździki całe Prymat 5 szt

Porada

Kompot podajemy schłodzony.

Przepis i sposób przygotowania na: KOMPOT Z CZEREŚNI

Czereśnie dokładnie płuczemy na sitku i usuwamy ogonki. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Do wody dodajemy 2 szklanki cukru, kwasek oraz kilka sztuk goździków i gotujemy. Gdy woda będzie wrzeć gotujemy jeszcze 4 minuty i odstawiamy do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak