KOMPOT Z CZEREŚNI

KOMPOT Z CZEREŚNI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    2 kg
  • cukier

    2 szklanki
  • woda

    4 litry
  • Kwas cytrynowy Prymat

    1 szt
  • Goździki całe Prymat

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czereśnie dokładnie płuczemy na sitku i usuwamy ogonki. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Do wody dodajemy 2 szklanki cukru, kwasek oraz kilka sztuk goździków i gotujemy. Gdy woda będzie wrzeć gotujemy jeszcze 4 minuty i odstawiamy do wystygnięcia.
Benita
Kompot podajemy schłodzony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat