Kompot z czereśni

Kompot z czereśni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

  • cukier

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kompot z czereśni foto
Czereśnie myjemy.
Krok 2 - Kompot z czereśni foto
Czereśnie wkładamy do słoików, zapełniamy 3/4 słoika. Wodę zagotowujemy z cukrem (wg.uznania).
Krok 3 - Kompot z czereśni foto
Gorącą wodą zalewamy czereśnie w słoikach. Pasteryzujemy 20 min.
Krok 4 - Kompot z czereśni foto
Stawiamy do góry dnem do ostygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 20.07.2012 12:13
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat