Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czereśni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie
cukier
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czereśni

Kroki postępowania

1
Czereśnie myjemy.
Krok 1 - Kompot z czereśni foto
2
Czereśnie wkładamy do słoików, zapełniamy 3/4 słoika. Wodę zagotowujemy z cukrem (wg.uznania).
Krok 2 - Kompot z czereśni foto
3
Gorącą wodą zalewamy czereśnie w słoikach. Pasteryzujemy 20 min.
Krok 3 - Kompot z czereśni foto
4
Stawiamy do góry dnem do ostygnięcia.
Krok 4 - Kompot z czereśni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 20.07.2012 12:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak