Kompot z czarnych porzeczek

Kompot z czarnych porzeczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

  • cukier

    5 łyżek
  • porzeczki czarne

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki oczyszczamy i myjemy.Następnie wsypujemy porzeczki do 1l szklanej butelki,wsypujemy cukier i wlewamy wodę aż do zapełnienia butelki.Zakręconą butelkę wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy przez godzinę.Kompot w sam raz na zimowe dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (40)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

12.08.2012 09:26
dobry

ewa19a

15.06.2012 20:44
super kompocik

ewa19a

15.06.2012 20:44
super kompocik

ewa19a

15.06.2012 20:44
super kompocik

wiola28a

09.06.2012 13:44
pyszny

Tomek13

27.08.2011 10:34
zdrowy

Dominika30

22.06.2011 17:21
przepyszny i zdrowy. Polecam

Neetka90

18.03.2011 16:32
też robię. ;-)

Izabela/bella81

17.02.2011 10:57
bardzo lubię kompoty i soki z czarnej porzeczki

stokrotka

15.02.2011 14:58
samo zdrowie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat