Kompot z czarnych porzeczek

Kompot z czarnych porzeczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

  • cukier

    5 łyżek
  • porzeczki czarne

    20 dkg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kompot z czarnych porzeczek

Porzeczki oczyszczamy i myjemy.Następnie wsypujemy porzeczki do 1l szklanej butelki,wsypujemy cukier i wlewamy wodę aż do zapełnienia butelki.Zakręconą butelkę wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy przez godzinę.Kompot w sam raz na zimowe dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (40)

adam1f 12.08.2012 09:26
dobry
ewa19a 15.06.2012 20:44
super kompocik
ewa19a 15.06.2012 20:44
super kompocik
ewa19a 15.06.2012 20:44
super kompocik
wiola28a 09.06.2012 13:44
pyszny
Tomek13 27.08.2011 10:34
zdrowy
Dominika30 22.06.2011 17:21
przepyszny i zdrowy. Polecam
Neetka90 18.03.2011 16:32
też robię. ;-)
Izabela/bella81 17.02.2011 10:57
bardzo lubię kompoty i soki z czarnej porzeczki
stokrotka 15.02.2011 14:58
samo zdrowie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat