Kompot z brzoskwiń

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    3 kg
  • cukier

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce umyć, przekroić wzdłuż, usunąć pestki i wrzucać do wrzącej wody z cukrem [na 3 kg. brzoskwiń około 5 szkl. wody]Gotować 1 min. Obgotowane połówki owoców wyjmować z syropu, układać w słoikach, zalać gorącym syropem, szczelnie zamknąć. Słoiki włożyć do garnka z gorącą wodą i pasteryzować około 25 min. Ostudzić, przechowywać w chłodnym miejscu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 11.01.2014 12:03
pyszny kompocik
olkaaa 15.06.2012 11:15
musi być pyszny
edyta44 02.05.2011 10:29
bardzo dobry
IlonaAlbertos 10.11.2010 15:40
Pysznie wygląda, w sam raz do obiadu taki kompocik.
Monika193 08.11.2010 09:17
też czasem robię kompociki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat