Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Kompot z brzoskwiń

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brzoskwienie
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z brzoskwiń

Brzoskwinie przebieramy, dokładnie myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Napełniamy nimi litrowe słoiki. Do każdego słoika dajemy po 3 łyżki cukru. Brzoskwiń nie musimy obierać ze skórki. Uzupełniamy wodą do 3/4 wysokości. Kompoty pasteryzujemy około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak