Kompot z brzoskwiń

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwienie

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie przebieramy, dokładnie myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Napełniamy nimi litrowe słoiki. Do każdego słoika dajemy po 3 łyżki cukru. Brzoskwiń nie musimy obierać ze skórki. Uzupełniamy wodą do 3/4 wysokości. Kompoty pasteryzujemy około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat