Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z aronii i jabłka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 3 kg
cukier 200 g
woda 2 litry
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
jabłka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z aronii i jabłka

Aronię obrać i opłukać pod bieżącą wodą. Jabłka obrać i pokroić w małe plasterki. Wodę z cukrem zagotować, dodać kwasku cytrynowego. Aronię i kawałki jabłka wkładać do słoików, zalewać gorącym syropem. Zakręcić i pasteryzować 20 minut, przenieść do piwnicy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak