Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot wiśniowy na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 3 kg
cukier 300 g
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot wiśniowy na zimę

Wiśnie myjemy. Wkładamy do wyparzonych słoików. Wodę gotujemy z cukrem. Gorącym syropem zalewamy wiśnie. Zakręcamy słoiki wyparzonymi i osuszonymi zakrętkami. Słoiki przekładamy do garnka wyłożonego gazetą lub ściereczką. Słoiki zalewamy wodą do 1/4 wysokości słoików. Gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć - gotujemy na małym ogniu około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 17.06.2016 16:01
już są wiśnie ?
Ola1young 17.06.2016 15:36
lubimy kompot z wiśni ;)
Ewelina1991 17.06.2016 13:49
pyszny kompocik
dodi 17.06.2016 12:39
włąsnie takie lubię
agnieszka214 17.06.2016 08:45
Też takie przetwory robię na zimę zawsze jest pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak