kompot wisniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    2 kg
  • cukier

    30 łyżek
  • woda

    3 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie myjemy, wkładamy do przygotowanych słoików. Zasypujemy cukrem. Ja na słoik 0,5litra sypię 3 łyżki. Wodę gotujemy i zalewamy wiśnie. Pasteryzujemy 15 minut. Gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat