Kompot truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    3 kg
  • cukier

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki oczyszczamy z szypułek, dokładnie myjemy i napełniamy nimi litrowe słoiki. Do każdego słoika dajemy po 2-3 łyżki cukru i 1 łyżeczkę soku z cytryny. Uzupełniamy wodą do 3/4 wysokości. Kompoty pasteryzujemy około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 01.10.2013 11:44
pyszny kompot

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat