Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
woda mineralna 2 l - niegazowana
cukier 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowy

Truskawki myjemy, obieramy je z ogonków i przekładamy do garnka.
Truskawki zalewamy wodą mineralną niegazowaną około 2 litrami i garnek przestawiamy na mały gaz i gotujemy przez około 15-20 minut w trakcie dodajemy 2-3 łyżki cukru wg upodobania. Całość mieszamy. Kompot podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 26.06.2015 20:11
pyszny,mój ulubiony
mirosława4 26.06.2015 18:06
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak