Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowo-rabarbarowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 700 g
rabarbar 5 lasek
cukier 1,5 szkl.
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowo-rabarbarowy

Rabarbar dokładnie płuczemy, obieramy cienko ze skórki, kroimy na około 2 cm kawałki. Zalewamy litrem wody, gotujemy 5 minut i dodajemy dokładnie umyte i pozbawione szypułek truskawki. Gotujemy aż truskawki będą miękkie, doprawiamy do smaku cukrem. W zależności od upodobań można dać nieco więcej wody. Ja wolę jednak kompot z dużą ilością owoców. Kompot podajemy gorący lub mocno schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 05.11.2012 11:52
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak