Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot śliwkowy na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 3 kg
cukier 0,5 kg
woda 6 szklanek
Goździki całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot śliwkowy na zimę

Śliwki - dojrzałe ale twarde - myjemy, osuszamy i każdy owoc nakłuwamy wykałaczką w dwóch, trzech miejscach. Owoce układamy w słoikach. Z wody, cukru i goździków gotujemy syrop, wyjmujemy goździki i gorącym syropem zalewamy śliwki w słoikach. Zakręcamy i pasteryzujemy ok. 25 min. w temp. 90 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 28.03.2013 13:30
lubię i robię - są pyszne zimą
usmiech 27.03.2013 21:42
Muszę wypróbować na przyszłą zimę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak