Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot porzeczkowo malinowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwona porzeczka 200 g
maliny świeże 100-150 g
ksylitol 1,5 łyżki - do smaku
woda mineralna 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot porzeczkowo malinowy

Czerwona porzeczkę płuczemy, obieramy z łodyżek i przekładamy do garnka, dodajemy maliny. Owoce zalewamy woda mineralna. Garnek wstawiamy na gaz i gotujemy na niewielkim ogniu przez 15 minut. Po tym czasie dodajemy do smaku cukier brzozowy, mieszamy. Kompot zagotowujemy. Przecedzamy kompot i podajemy. Idealny na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 27.07.2015 10:02
uwielbiam kompoty :)
Ewa 26.07.2015 14:54
Z chęcią bym skosztowała :)
olkaaa 26.07.2015 12:25
bardzo lubię
Damiano
Damiano 26.07.2015 12:13
smaczny kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak