Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot owocowy -z mrozonych owoców lata

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 300 g
śliwki 200 g
porzeczki czerwone 200 g
jabłko 1 sztuka
truskawki 5 sztuk
woda 2 litry
cukier 1\3 szklanki
sok z cytryny 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot owocowy -z mrozonych owoców lata

W lecie robie ten kompot ze świezych owoców, a jesienia i w zimnie z zapasów zamrozonych tychze smacznych i zdrowych owoców, polecam:)

.Owoce dokłądnie myjemy. Porzeczki obieramy ze szczypółek, śliwki przecinamy wzdłuż na pół i pozbywamy się pestek, Wiśnie drylujemy z pestek , Jabłka przecinamy wzdłuz i wycinamy gniazda. 2.Do garnka z wodą wkładamy osuszone owoce, cukier, oraz sok z cytryny 3. Całość stawiamy na gazie i gotujemy na wolnym ogniu do momentu zagotowania.Po zagotowaniu gotujemy jeszcze przez około 5 minut. 4.Następnie przecedzamy przez gęste sito. Otrzymamy koncentrat owocowy, który mozna rozcieńczyć wodą. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak