Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłkowo-gruszkowy z winem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wino białe 2-3 szkl.
jabłka 1/2 kg
gruszki 1/2 kg
Goździki całe Prymat 2 szt.
cukier do smaku
cukier waniliowy 2 op.
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłkowo-gruszkowy z winem

Owoce obrać, pokroić w cząstki i wykroić gniazda nasienne.
Zalać winem, dodać goździki i wodę.
Gotować do miękkości owoców.
Gotowy kompot oslodzić do smaku cukrem i cukrem waniliowym.
Przed podaniem wystudzić i schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak