Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot czereśniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1,2 kg
woda 2 l
cukier 2/3 szklanki
kisiel truskawkowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot czereśniowy

Z czereśni oberwać ogonki. Czereśnie umyć, przełożyć do garnka. Odlać szklankę wody, resztę wlać do czereśni. Do owoców dodać cukier. Wymieszać, zagotować. Gotować pod przykryciem ok. 10-15 minut. W odlanej wodzie rozmieszać kisiel. Wlewać go powoli do gotującego się kompotu i cały czas mieszać. Ponownie doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając. Kompot podawać na ciepło lub po ostudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 14.10.2014 08:48
świetny smak
Mama niejadka 13.10.2014 17:07
Domowy najzdrowszy :)
VioletoweKucharzenie 13.10.2014 10:25
u mnie mama taki robi:-)
norweska20 13.10.2014 10:19
idealny do obiadu- zamiast sztucznych napojów i soków..pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak