Kompot brzoskwiniowo-waniliowy

Kompot brzoskwiniowo-waniliowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    3 kg
  • cukier

  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kompot brzoskwiniowo-waniliowy

Brzoskwinie przebieramy, dokładnie myjemy, przekrawamy na pół, obieramy i usuwamy pestki. Napełniamy nimi litrowe słoiki. Do każdego słoika dajemy po 2 łyżki cukru i 1/3 łyżeczki cukru waniliowego. Uzupełniamy wodą do 3/4 wysokości. Kompoty pasteryzujemy około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat