Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka podwójna
1 szt -
papryka czerwona
1 szt -
papryka żółta
1 szt -
ananas z puszki
5 szt -
ocet balsamiczny
1 łyżka -
olej
4 łyżka -
płatki chili
1 łyżeczka -
pieprz kolorowy
1/4 łyżeczka -
sos sojowy jasny
4 łyżka -
sos sojowy ciemny
4 łyżka -
sól
4 szczypta -
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat
1 łyżka -
sałata
10 liść -
pieczarki
200 g -
natka pietruszki
2 łyżka -
cebula
2 szt -
ryż
4 (w trzech kolorach)
Przepis i sposób przygotowania Kolorowy zawrót głowy
Pierś umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i dodać ocet balsamiczny.
Odstawić na 15 minut.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, dodać oba sosy sojowe i smażyć około 3-4 minuty.
Dodać pokrojone w piórka cebule, oczyszczone i pokrojone na ćwiartki pieczarki oraz pokrojone w sporą kostkę papryki.
Dusić bez przykrycia od czasu do czasu mieszając 5 minut.
Dodać pozostałe przyprawy i pokrojone w kostkę plastry ananasa.
Wszystko dusić jeszcze około 5-8 minut.
Na koniec posypać natką pietruszki i wymieszać.
Danie podawać na liściach sałaty.
Komentarze (2)