Kolorowy zawrót głowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • ananas z puszki

    5 szt
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • olej

    4 łyżka
  • płatki chili

    1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy

    1/4 łyżeczka
  • sos sojowy jasny

    4 łyżka
  • sos sojowy ciemny

    4 łyżka
  • sól

    4 szczypta
  • Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat

    1 łyżka
  • sałata

    10 liść
  • pieczarki

    200 g
  • natka pietruszki

    2 łyżka
  • cebula

    2 szt
  • ryż

    4 (w trzech kolorach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować według przepisu.
Pierś umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i dodać ocet balsamiczny.
Odstawić na 15 minut.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, dodać oba sosy sojowe i smażyć około 3-4 minuty.
Dodać pokrojone w piórka cebule, oczyszczone i pokrojone na ćwiartki pieczarki oraz pokrojone w sporą kostkę papryki.
Dusić bez przykrycia od czasu do czasu mieszając 5 minut.
Dodać pozostałe przyprawy i pokrojone w kostkę plastry ananasa.
Wszystko dusić jeszcze około 5-8 minut.
Na koniec posypać natką pietruszki i wymieszać.
Danie podawać na liściach sałaty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 12.12.2011 08:49
Pyszne
eli_555 11.09.2011 22:48
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat