Kolorowy makaron ala mexico z pikantnym łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    150 g
  • kukurydza

    0,5 szklanka
  • zielony groszek

    2 łyzki
  • papryczka chili

    0,5 szt
  • sok z cytryny

    0,5 szt
  • sok z limonki

    0,5 szt
  • ćwiartki cytryny

  • makaron wstążki

    200 kolorowy
  • papryka czerwona

    0,5 szt
  • papryka ostra mielona

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia nacieramy sokiem z cytryny, drobno posiekaną papryczką chili i mieloną papryką.

Smażymy go na rozgrzanej patelni grillowej.

Makaron gotujemy.

Ugotowany odsączamy, polewamy sokiem z limonki i kilkoma kroplami tabasco.

Dodajemy do niego kukurydzę, groszek, pokrojoną w kosteczkę paprykę i mieszamy.

Usmażonego łososia dzielimy na płaty i dodajemy do makaronu.

Podajemy z ćwiartkami cytryny lub limonki.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 14.12.2013 14:26
moje smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat