Kolorowy kociołek

Kolorowy kociołek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    0,5 kg.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • papryka żółta

    1 szt.
  • cebula biała

    1 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • sól

    2 łyżeczki
  • pieczarki

    6 szt.
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • koperek

    1 łyżka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • woda zimna

    3 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kolorowy kociołek

1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić papryką ostrą, solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Wymieszać. W garnku rozgrzać olej i wrzucić mięso. Smażyć aż się zarumieni po czym przykryć przykrywką aby dusiło się ok. 30 min.
2. Paprykę, cebulę, pieczarki obieramy. Paprykę i cebule kroimy w kosteczkę drobną, pieczarki w paski. Wrzucamy do gulaszu warzywa. Zalewamy trochę wodą i dusimy pod przykryciem aż warzywa zmiękną ( następnie 30-40 min). Dodajemy koper i doprawiamy do smaku. Mąkę rozrabiamy z wodą i dodajemy do gulaszu, mieszając.
paulette17
Taki gulasz najlepiej smakuje z kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

mami93 26.03.2015 22:58
wygląda smakowicie :)
Ola1young 24.03.2015 14:22
pyszne i sycące danie :)
Edith85 24.03.2015 13:24
pożywne danie
AgaS10 24.03.2015 12:11
fajnie wygląda:0
Justi2401 24.03.2015 10:40
Mniam, uwielbiam takie sycące dania :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat