Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szynka wieprzowa
0,5 kg. -
papryka czerwona
1 szt. -
papryka żółta
1 szt. -
cebula biała
1 szt. -
cebula czerwona
1 szt. -
sól
2 łyżeczki -
pieczarki
6 szt. -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
koperek
1 łyżka -
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka -
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
1 łyżka -
mąka
1 łyżka -
woda zimna
3 łyżki -
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Kolorowy kociołek
2. Paprykę, cebulę, pieczarki obieramy. Paprykę i cebule kroimy w kosteczkę drobną, pieczarki w paski. Wrzucamy do gulaszu warzywa. Zalewamy trochę wodą i dusimy pod przykryciem aż warzywa zmiękną ( następnie 30-40 min). Dodajemy koper i doprawiamy do smaku. Mąkę rozrabiamy z wodą i dodajemy do gulaszu, mieszając.
Taki gulasz najlepiej smakuje z kaszą.![]()
Komentarze (5)