Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy dżem cukiniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 800 gram
galaretki pomarańczowe 2 sztuki (dowolne)
Kwas cytrynowy Prymat 2-3 łyżeczki
kabaczek 12 szklanek startej lekko ubitej w szklance

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy dżem cukiniowy

*12 szklanek startej cukniki( na grubych oczkach) bez pestek zasypać cukrem i kwaskiem i odstawić na około 12 godzin
*smażyć całość do miękkości, dodać olejek
*wyłączyć gaz i wsypac galaretki, dobrze wymieszać
*jeszcze gorący przekładać do słoików
*zakręcić obrócić do góry dnem
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 11.04.2013 07:15
ciekawy ten dżem, takiego nie jadłam
babi17 11.02.2013 09:19
uwielbiam domowe dżemy
babi17 06.02.2013 16:22
super nie jadłam ale zjem
Twister 01.08.2012 19:35
takiego dobrego nigdy nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak