Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe roladki

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagów 8 połówek
czerwonej papryki 1/3
żółtej papryki 1/3
duża pieczarka 1
posiekanego koperku 2 łyżka
sól do smaku
masła 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe roladki

Kroki postępowania

1
Kotlety ( każdy po 150 g ) umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. Szparagi oskrobać za pomocą szorstkiej ( nowej ) ściereczki i pokroić na kawałki. Obie papryki i pieczarki pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło, wrzucić składniki nadzienia i podsmażyć.
Krok 1 - Kolorowe roladki foto
2
Dodać koperek i doprawić do smaku. Nadzienie przestudzić, po czym rozłożyć na rozbite kotlety i zwinąć w roladki. Każdą roladkę zawinąć szczelnie w folię spożywczą i zawiązać końce. W garnku zagotować wodę, włożyć roladki i gotować 20 minut.
Krok 2 - Kolorowe roladki foto
3
Po ugotowaniu można spożywać od razu lub podsmażyć ( ja podsmażyłam ).
Krok 3 - Kolorowe roladki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 24.08.2016 19:19
Przepysznie
sylwia / sytofala 01.09.2012 20:25
oj kusi, kusi wyglądem
stokrotka 01.09.2012 11:21
ale pięknie się prezentuje
SmacznaPyza 01.09.2012 11:06
wesolutkie danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak