Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łopatka mielona
1/2 kg -
jajko
1sztuka -
papryka
1sztuka -
cebula czerwona
pół -
czosnek
1-2 ząbki -
Kucharek przyprawa do potraw
-
Papryka ostra mielona Prymat
-
natka pietruszki
wg uznania -
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Kolorowe mielone z papryką i pietruszką
*wymieszać, dodać jajkoi odrobinę wody,natkę drobno posiekaną, wymieszać
*zagęścić bułką tartą i doprawić
*formować kotleciki,obtoczyć w bułce tartej
*smażyć na oleju
Smacznego!!!
Komentarze (7)