Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe koreczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeżego ogórka 8 plaster
parówka drobiowa 1 szt
suszone pomidory 2 szt
rzodkiewki 2 szt
szczypiorek kilka
marynowanych perłowych cebulek 8 szt
pomidor 1 szt
sałaty rzymskiej kilka liści

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe koreczki

Parówkę pokroić na 8 równych części. Szczypiorek umyć, osuszyć i również pokroić na równe paseczki tak aby na każdy koreczek było po 4 paseczki. Rzodkiewki umyć i pokroić na 8 plasterków. Pomidory suszone i cebulki odsączyć a pomidory pokroić na 8 części. Na każdą wykałaczkę nabić po plasterku ogórka, następnie parówkę. Na parówkę nabić pomidory potem rzodkiewkę a na nią koliście paseczki szczypiorku. Na sam koniec nabijamy perełki cebulki. Na talerzyku układamy sałatę, koreczki nabijamy na pomidora i układamy całość na talerzyku z sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 03.09.2012 12:04
Nie próbowałam, ale koreczki mogą być przeróżne. Więc i polędwiczka jak najbardziej by pasowała.
emylka86 03.09.2012 10:44
twoje koreczki są tak ładne, że aż szkoda je jeść. a zamiast parówki spróbowałabym dać jakiejś polędwiczki. Próbowałaś tak może?
parysek10 28.08.2012 18:59
śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak