Kolorowe desery z sera, musu i galaretki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka poziomkowa

    1 szt
  • galaretka agrestowa

    1 szt
  • serek homogenizowany

    20 dag
  • rabarbar

    30 dag
  • cukier

    2 łyżki
  • cukier puder

    1-2 łyżki
  • poziomki

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kolorowe desery z sera, musu i galaretki foto
Galaretkę poziomkową rozpuścić w 400 ml wrzącej wody, odłożyć do stężenia. Gdy galaretka stężeje, dodać poziomki i razem zmiksować. Rabarbar obrać, pokroić na kawałki, włożyć do rondla, wsypać cukier i rozgotować. Do gorącego wsypać połowę galaretki agrestowej i dokładnie wymieszać. Następnie zmiksować. Resztę galaretki agrestowej rozpuścić w 1/3 szkl wrzącej wody, przestudzić. Do miski włożyć serek dodać przestudzoną galaretkę agrestową, zmiksować. W razie potrzeby dodać cukier puder, wymieszać. Do foremek włożyć poziomkową galaretkę, przygotowany ser, odłożyć do stężenia.
Krok 2 - Kolorowe desery z sera, musu i galaretki foto
Następnie na ser wyłożyć mus agrestowy i pozostałą galaretkę poziomkową.
Krok 3 - Kolorowe desery z sera, musu i galaretki foto
Odłożyć do lodówki do zupełnego stężenia. Schłodzony deser wyjąć z foremek, ozdobić według uznania, podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 26.04.2014 10:17
Pyszny pomysł :)
cukiereczek 21.04.2014 08:07
idealne na słodkie spotkanie
Ada-Gaba 08.04.2014 14:08
cudne, przepis na 5 :)
jasiek 26.02.2014 21:59
apetycznie wygląda
Alex_M 21.02.2014 11:08
piekne deserki :)
Jusiaa 21.11.2013 16:57
przepyszne :)
darek123 18.10.2013 19:43
zawsze uwielbiałem robić desery a tobie się udało tak pięknie
Monika-twin 28.08.2013 06:11
pieknie wyglada
Iwusia 27.04.2013 22:33
wygląda wspaniale :)
olkaaa 06.01.2013 13:32
wyglądają bardzo ładnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat