Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
2 szklanki -
żółtko jajek
2 szt -
masło
15 dag -
cukier puder
0,5 szklanki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
miód płynny
1 łyżka -
śmietana
1 łyżka
Masa serowa
-
ser biały
70 dag -
jajko
6 szt -
budyń śmietankowy
1 szt -
cukier waniliowy
2 łyżki -
cukier
1 szkl -
masło
10 dag -
puree z dyni
5 łyżek -
skórka pomarańczowa kandyzowana
2 łyżki -
rodzynki
2-3 łyżki -
mieszanka keksowa
2-3 łyżki -
mąka pszenna
1 łyżka
Mus z jabłek
-
jabłka
1 kg -
galaretka agrestowa
2 szt
Pianka
-
śmietana 30%
1,5 szkl -
serek mascarpone
40 dag -
cukier puder
0,5 szkl -
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyżka
Dodatkowo
-
powidła śliwkowe
250 ml -
kakao do posypania
Przepis i sposób przygotowania Kolorowe ciasto z serem
Kroki postępowania




Jabłka obrać, pokroić w kostkę, wsypać do garnka, podlać odrobiną wody, przykryć i rozgotować.



Po wierzchu posypać słodkim kakao i schłodzić.
Komentarze (7)