Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe ciasto z serem
Kroki postępowania
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, wsypać do garnka, podlać odrobiną wody, przykryć i rozgotować.
Po wierzchu posypać słodkim kakao i schłodzić.
mąka pszenna | 2 szklanki |
żółtko jajek | 2 szt |
masło | 15 dag |
cukier puder | 0,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
miód płynny | 1 łyżka |
śmietana | 1 łyżka |
ser biały | 70 dag |
jajko | 6 szt |
budyń śmietankowy | 1 szt |
cukier waniliowy | 2 łyżki |
cukier | 1 szkl |
masło | 10 dag |
puree z dyni | 5 łyżek |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 2 łyżki |
rodzynki | 2-3 łyżki |
mieszanka keksowa | 2-3 łyżki |
mąka pszenna | 1 łyżka |
jabłka | 1 kg |
galaretka agrestowa | 2 szt |
śmietana 30% | 1,5 szkl |
serek mascarpone | 40 dag |
cukier puder | 0,5 szkl |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 łyżka |
powidła śliwkowe | 250 ml |
kakao do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: