Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe babeczki
1.Z wszystkich składników zagnieść ciasto i schłodzić 30 min w lodówce.
2.Schłodzone ciasto rozwałkować na 4 mm placek. Wykrawać krążki z ciasta i wylepiać nim foremki.
3.Piec w 180 st. C. przez 20 min.
KREM:
1. Gotujemy budyń. Do miski wsypujemy 8 łyżek cukru, cukier waniliowy, po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i pszennej oraz żółtka. Staramy się ucierać. Z 0,5l mleka odlewamy niepełną szklankę, a resztę gotujemy. Do miski wlewamy niepełną szklankę mleka i próbujemy dokładnie rozmieszać składniki. Gdy mleko zacznie się gotować wlewamy zawartość miski i gotujemy na małym ogniu.
2. Odstawiamy do wystygnięcia.
3. Margarynę ucieramy aż będzie puszysta i dodajemy powoli budyń.
DEKORACJA:
1.Babeczki wypełniamy kremem przez rękaw cukierniczy.
2.Galaretki kroimy w kwadraciki i posypujemy babeczki.