Kolorowa zupa z cukinią i kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5 szt
  • cukinie małe

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • czosnek

    3 ząbki
  • śmietana 30%

    1 szklanki
  • ogórki konserwowe

    5 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka nalewamy 2 litry wody. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchewkę , pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce. Warzywa podsmażamy na maśle solimy do smaku . Podsmażone warzywa dodajemy do gotującej się wody . Gotujemy ok 10 min. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę dodajemy do zupy. Paprykę kroimy w paseczki dodajemy do zupy. Ogórki kroimy w kostkę dodajemy do zupy. Wszystko razem gotujemy . Dodajemy kukurydzę. Dolewamy śmietanę. Zagotowujemy. Doprawiamy solą , pieprzem i wyciśniętym czosnkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 10.05.2016 02:36
Ogórków konserwowych w zupie to jeszcze nie widziałam :)
Joannasz3190 27.04.2016 11:53
Jaka wiosenna :)
agnieszka214 27.04.2016 10:52
Pycha pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat