Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa tarta z fasolką szparagową

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 1 szkl
margaryna 5 dag
żółtko jajek 2 szt
sól 1 łyzeczka
kwaśna śmietana 1 łyzka
proszek do pieczenia 1/2 łyżki

Dodatkowo

fasolka szparagowa 25 dag
pieczarki 20 dag
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
cebula czerwona 1 szt
pomidor 1 szt
sól
pieprz
bazylia
oregano
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa tarta z fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zagnieć ciasto
Krok 1 - Kolorowa tarta z fasolką szparagową foto
2
Rozwałkuj i wyłóż ciastem foremkę na tartę. Spód nakłuj widelcem. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i podpiecz 10 minut.
Krok 2 - Kolorowa tarta z fasolką szparagową foto
3
Fasolkę ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Pieczarki pokrój w plastry i podsmaż na oliwie. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokój w cienkie paseczki. Cebulę i pomidora pokrój w plastry.
Na podpieczony spód wyłóż podsmażone pieczarki. Następnie fasolkę szparagową, paprykę, czerwoną cebulę oraz pomidora. Warzywa oprósz solą, pieprzem, bazylią i oregano. Piecz około 45 minut w temperaturze 170 stopni.
Krok 3 - Kolorowa tarta z fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 13.07.2014 22:55
Bardzo fajny przepis.
barbara11561 13.07.2014 22:01
świetna tarta:)mnie na pewno by smakowała:)
Megg 13.07.2014 17:07
przepysznie się prezentuje
cukiereczek 13.07.2014 16:00
wspaniałe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak