Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta pekińska
1/2 sztuka -
kukurydza
1 puszka -
pomidor malinowy
1 sztuka -
cebula czerwona
1/2 sztuka -
ser mozzarella
1 kostka -
bazylia świeża
6 listek -
słonecznik łuskany
2 łyżka -
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat
1 łyżeczka -
Sól ziołowa jodowana Prymat
do smaku -
pieprz
do smaku -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
do smaku -
olej lniany
2 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Kolorowa sałatka z mozzarellą i kukurydzą
Kroki postępowania
Całość polewamy olejem lnianym i doprawiamy przyprawą do sałatek, ziołami prowansalskimi, solą ziołową i pieprzem.
Komentarze (4)