Kolorowa sałatka z mozzarellą i kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 sztuka
  • kukurydza

    1 puszka
  • pomidor malinowy

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1/2 sztuka
  • ser mozzarella

    1 kostka
  • bazylia świeża

    6 listek
  • słonecznik łuskany

    2 łyżka
  • Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • olej lniany

    2 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kolorowa sałatka z mozzarellą i kukurydzą foto
Kapustę pekińską siekamy w cienkie paski.
Krok 2 - Kolorowa sałatka z mozzarellą i kukurydzą foto
Pomidora parzymy, wyjmujemy z niego pestki i kroimy w małe cząstki. Cebulę przecinamy na pół i siekamy w cienkie pół talarki. Ser mozzarella natomiast kroimy w małą kostkę.
Krok 3 - Kolorowa sałatka z mozzarellą i kukurydzą foto
Do tych składników dodajemy odcedzoną kukurydzę, łuskany słonecznik i drobno posiekaną świeżą bazylię.
Całość polewamy olejem lnianym i doprawiamy przyprawą do sałatek, ziołami prowansalskimi, solą ziołową i pieprzem.
Krok 4 - Kolorowa sałatka z mozzarellą i kukurydzą foto
Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 08.02.2014 07:41
pyszna sałatka
Izka192 03.01.2014 13:51
bardzo apetyczna
ana1 10.10.2013 17:10
Bardzo smacznie to wygląda. Osobiście nigdy nie jadłam surówki z mozarellą.
jasiek 10.10.2013 16:05
super ta surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat