Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka z jajkiem, oliwkami i kaparami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Lekka sałatka jako przekąska lub lunch do pracy, można ją też podać na kolację.

Składniki:

roszponka 2 garście
jajko 2 sztuki
pomidorki 2 sztuki
kalafior 10 różyczek
oliwki zielone 2 duże łyż.
kapary 1 duża łyż.
sos winegret 2 duże łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z jajkiem, oliwkami i kaparami

Jajka gotujemy na twardo, różyczki kalafiora blanszujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i studzimy.
Do miski lub na półmisek wykładamy roszponkę, dodajemy oliwki i kapary, wlewamy sos winegret i delikatnie mieszamy.
Na sałacie układamy pokrojone pomidorki, różyczki kalafiora i ćwiartki jajek, które oprószamy pieprzem i solą.
Wierzch sałatki możemy posypać prażonymi nasionami sezamu, słonecznika lub dyni, żeby nadać i wyglądu i smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 01.02.2019 17:09
Kolorowa i bardzo smaczna : )
bietka 05.02.2019 08:20
Bardzo dobry pomysł : )
ben-ka 04.02.2019 19:54
I można ją zapakować w pojemnik i wziąć do pracy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak