Kolorowa sałatka śledziowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie w oleju

    1/2 kg
  • ziemniaki

    4 szt
  • marchewka

    2 szt/dosyć duże
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • fasola

    1 puszka/biała
  • jabłko

    1 szt./duże
  • majonez

  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Śledzie pokroić na grubsze kawałki i przełożyć do salaterki. Ziemniaki i marchewkę ugotować w łupinach, obrać . Ziemniaki pokroić w grubszą kostkę a marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Fasolki odcedzić i dokładnie wypłukać, a jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę. Następnie wymieszać wszystkie składniki, przyprawić do smaku i wymieszać z majonezem. Jeżeli sałatka spożywana jest na bieżąco to można dodać pokrojoną sparzoną cebulę, jeżeli ma być na dłuższy okres to cebuli nie dodajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 01.01.2015 12:32
smaczna sałatka!
IKrakowianka 31.12.2014 21:06
świetna sałatka
gosia1988 31.12.2014 18:33
pyszna sałatka - uwielbiam sałatki śledziowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat