Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa papryka konserwowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 1 1/2 szklanka
woda 2 szklanki
sól 2 łyżki
cukier 1 1/2 szklanka
marchew
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa papryka konserwowa

Kroki postępowania

1
Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w strąki.
Krok 1 - Kolorowa papryka konserwowa foto
2
Napełniamy nimi słoiki.
Krok 2 - Kolorowa papryka konserwowa foto
3
Do każdego słoika z papryką najemy po 2-3 plasterki marchewki, po 1 plasterku cebuli. Przygotowujemy zalewę: składniki zalewy zagotowujemy i zalewamy nią paprykę).
Paprykę pasteryzujemy około 15 minut.
Krok 3 - Kolorowa papryka konserwowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 01.10.2013 14:01
dobra do zimowych kanapek
Ela_K 01.10.2013 12:59
Też taką robię bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak