Kolorowa papryka konserwowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet

    1 1/2 szklanka
  • woda

    2 szklanki
  • sól

    2 łyżki
  • cukier

    1 1/2 szklanka
  • marchew

  • cebula

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kolorowa papryka konserwowa foto
Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w strąki.
Krok 2 - Kolorowa papryka konserwowa foto
Napełniamy nimi słoiki.
Krok 3 - Kolorowa papryka konserwowa foto
Do każdego słoika z papryką najemy po 2-3 plasterki marchewki, po 1 plasterku cebuli. Przygotowujemy zalewę: składniki zalewy zagotowujemy i zalewamy nią paprykę).
Paprykę pasteryzujemy około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 01.10.2013 14:01
dobra do zimowych kanapek
Ela_K 01.10.2013 12:59
Też taką robię bardzo smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat