Kolorowa kapusta na ciepło

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    0,5
  • kapusta czerwona

    1/4
  • cebula

    1
  • masło roślinne

  • pieprz

  • sól

  • przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obydiwe kapusty bardzo drobno szatkujemy. W dużym garnku nastawiamy wodę, lekko ją osolamy i po zagotowaniu wrzucamy poszatkowane kapusty i gotujemy 5-8 minut. W osobnym naczyniu podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę na 2 łyżkach masła. Odcedzona kapustę dodajemy do zeszklonej cebuli, wlewamy szklanke czystej wody i oprawiamy do smaku. Prażymy kapusty do czasu odparowania wody, cały czas mieszamy. Możemy podawać na gorąco lub zimno na obiad

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 20.12.2011 12:04
Interesujące- nigdy nie łączyłam białej kapusty z czerwoną.
kriso 21.11.2011 19:36
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat